Naša vokalno glasbena skupina ZA SRCE MO pred Škucem

Na novo formirana glasbena skupina ZA SRCE MO, (Zvonka T Simčič, Katarina Kovač, Valentina Praprotnik, Mateja Mavri, Nataša Smrdelj, Zvonka Krebelj, Maruša Jenič in Blaž Grm) se bo prvič predstavila občinstvu // DOBIMO SE PRED ŠKUCEM // 26.7.2017 ob 20:30

Njihovo izhodišče vokaliziranega  performansa se naslanja na ljudsko izročilo Rezije.

ples

Na večeru Dobimo se pred Škucem se nam bo pridružila gostja iz Rezije Luigia Negri. Ponosne smo na to, da lahko predstavljamo živo šamansko prisotnost Rezije.

 

RADICAL CONTEMPORANEITY

Marina Gržinić in Aina Šmid se v Celovcu predstavljata z 35 letnim ustvarjanjem na področju videa z razstavo RADICAL CONTEMPORANEITY, Marina Gržinić and Aina Šmid: 35 years of work revisited (1982-2017). Kar nekaj zadnjih videov je nastalo pod okriljem produkcije Zavoda CCC.

 

S postajo DIVA na Dunaju

Postaja DIVA je spletni in fizični arhiv video in novomedijske umetnosti, ki ga SCCA– Ljubljana razvija od leta 2005 z namenom raziskovanja, dokumentiranja, arhiviranja in predstavljanja video in novomedijske umetnosti. V sodelovanju s partnerskim arhivom Ursula Blickle Video Archiv in s podporo Skice se je arhiv prvič predstavil dunajskemu občinstvu. Tokrat sodeluje tudi Zvonka T Simčič: Broken h-h-h…egg, 2000, 1’.

Branje drevesom 2017

internet3_1

Svetovni dan Zemlje. Literarno-umetniški izlet. Kdaj, kje … tukaj

Foto trio: Mostovi po občini Medvode

Razstava je v Kavarni Sotočje v Medvodah.

INTERNET

Videofestival Narave 14

Z videom Tiha moč sodelujemo na Videofestivalu Narave 14 v Bežigrajski galeriji 2. Več o dogajanju tukaj

IMG_1823 foto: Marina Mihelič Satler

Hiša na hribu 2017

S polnim zagonom pripravljamo tretjo izdajo projekta Hiša na hribu. Projekt se bo odvijal v drugi polovici avgusta in v prvi polovici septembra. Sodelujoči: umetnice Zvonka T Simčič, Andreja Eržen, Metka Krašovec, Anja Medved, Skupina Oloop, Vida Kejžat, Tina Dobrajc in Joni Zakonjšek, snovatelj in režiser Franc Cegnar, kustosinja Petja Grafenauer ter strokovna sodelavka in kuratorica Mojca Sfiligoj.

KJ_L79432

Fotografija: V projektu hiša na hribu bomo letos gostili skupino Oloop. Fotografija je iz njihovega projekta Povezave.

Spomin/ video

 

Image1

Spomin je avtobiografsko delo, ki se v časovnem kroženju vrača v otroštvo. K izvoru. Tolikokrat po istih sledeh zaokroži na isto mesto, da tam znova najde vir svetlobe. Je to tisto, kar nas zaznamuje? In iz katerih globin prihaja? Je res samo spomin iz otroštva? Ali pa nekaj še veliko globljega?

Silvana Paletti dobila nagrado MIRA

P1090808 foto: Rudi Kotnik

Letošnjo nagrado mira, ki jo ženski odbor Slovenskega centra Pen Mira podeljuje za izjemne dosežke na področju literarne ustvarjalnosti in celostne osebnostne drže, sta prejeli pisateljici Silvana Paletti in Svetlana Slapšak. Čestitamo Silvani in ji obljubljamo, da bomo še naprej širili njene lepote skozi besedo in glas.

HIŠA, KI SE JE SPUSTILA S HRIBA

Pogovor po zaključenem projektu skupnostne umetnosti v ruralnem okolju Hiša na hribu

Sodelujejo: Zvonka T. Simčič, Franc Cegnar

Vodi: Petja Grafenauer

Vodnikova domačija, Ljubljana / Četrtek, 17. novembra 2016 ob 18. uri

1

preberi več »

Hiša na hribu 2016

podolgovata

V Žlebah blizu Medvod bomo tudi letos izvedli projekt Hiša na hribu.

Razstava bo odprta od 26.8.do 4.9.. Poleg razstave na kateri bodo  sodelovali Alla Georgieva, Vesna Bukovec, Mitja Ficko, Peter Gaber, Noemi Veberič Levovnik, Rene Rusjan, Živulović Srdjan in Zvonka T Simčič bo tudi otvoritveni koncert 26.8. ob 19:30 uri z Bogdano Herman, Xenio Jus in Matejo Gorjup. 27.8. ob 14 uri bomo imeli program za otroke.

Več lahko sledite na facebooku.