V KATZENBERGU, Kamnik

dav

V soboto se je dogajalo v Katzenbergu v Kamniku. Projekt z naslovom Minevanje, ki so ga pripravili člani Foto kluba Kamnik,  je vezana tako na prostor dogajanja (Smodnišnica), ki se skozi čas spreminja, kot tudi na sam smoter fotografije, ki vselej beleži čas in ohranja trenutke iz preteklosti. Na razstavi je sodelovala tudi Zvonka T Simčič.

dav

dav

Petje uspavank s Katarino Juvančič

vodnikova6

Umetnica Zvonka T Simčič je v sklopu projekta petje uspavank, ki ga vodi Katarina Juvančič, nastopila v Vodnikovi domačiji v Ljubljani. V nastajanju je zapis vseh nastalih uspavank.

vodnikova5

Za srce mo na Medvoškem kulturnem festivalu

Posebna izkušnja je instaliranje zvoka vokalne skupine, ki se povezuje z pradavnim v urbani prostor trgovskega centra. Organizatorji festivalsko štiridnevno dogajanje razporedili po različnih prizoriščih po Medvodah. Naša skupina Za srce mo je dobro prestala nakupovalno mrzlico Medvoščanov.

PRISOTNOSTI

Kibla/MAribor. Metka Krašovec in izbrani umetniki, ki so študirali pod njenim mentorstvom. Med njih je Metka izbrala tudi Zvonk T Simčič. Na fotografiji Zvonka na otvoritvi. Več o razstavi

kibla

Dokumentarni film o Kombinatkah na Auroville Film Festivalu

internet21

Dokumentarni film Kombinat bo v mesecu decembru letos predstavljen na Auroville Film Festivalu v Indiji.

Dokumentarni film pripoveduje o Ženskem pevskem zboru Kombinat in o njegovi družbeni vlogi. Skozi razmišljanja znanstvenic, sopotnic in članic zbora raziskuje, ali nas sporočilo pesmi upora lahko nagovori še danes in pripomore k boju za boljši jutri, večjo človečnost, enakopravnost, dostojanstvo, pravice in svobodo.

Avtorice:  Zvonka T. Simčič,Valeria Wolf Gang in Urša Bonelli Potokar

Utrinki / Hiša na hribu 2017

Poletje je mimo. Občutki ostajajo. So motivator za zimsko snovanje Hiše na hribu 2018.

pravljica41 TINA_PORTRET5andreja2 otvoritev6

pletenje2 metka4

kino na prostem / OČA režiserja Vlada Škafarja

Še predno se bo Hiša na hribu uradno odprla bomo imeli 19.avgusta ob 20.30 uri  projekcijo filma Vlada Škafarja  OČA –  na lokaciji Pr’Lenart, Belo 1 pri Sv. Katarini.

Posebno doživetje je ustvariti kino pod zvezdami v objemu tišine narave, ko se film začenja pogovarjati z glasovi v okolici. Zato ni naključje, da smo za projekcijo izbrali  film režiserja Vlada Škafarja. Združujemo film, kulturno dediščino in tišino narave.

Več o režiserju in filmu tukaj.

vokalno glasbena skupina ZA SRCE MO pred Škucem

Na novo formirana glasbena skupina ZA SRCE MO, (Zvonka T Simčič, Katarina Kovač, Valentina Praprotnik, Mateja Mavri, Nataša Smrdelj, Zvonka Krebelj, Maruša Jenič in Blaž Grm) se bo prvič predstavila občinstvu // DOBIMO SE PRED ŠKUCEM // 26.7.2017 ob 20:30

Njihovo izhodišče vokaliziranega  performansa se naslanja na ljudsko izročilo Rezije.

ples

Na večeru Dobimo se pred Škucem se nam bo pridružila gostja iz Rezije Luigia Negri, mogoče pa tudi Silvana Paletti :). To pa je odvisno od njenega počutja. Ponosne smo na to, da lahko predstavljamo živo šamansko prisotnost Rezije.

 

RADICAL CONTEMPORANEITY

Marina Gržinić in Aina Šmid se v Celovcu predstavljata z 35 letnim ustvarjanjem na področju videa z razstavo RADICAL CONTEMPORANEITY, Marina Gržinić and Aina Šmid: 35 years of work revisited (1982-2017). Kar nekaj zadnjih videov je nastalo pod okriljem produkcije Zavoda CCC.

 

S postajo DIVA na Dunaju

Postaja DIVA je spletni in fizični arhiv video in novomedijske umetnosti, ki ga SCCA– Ljubljana razvija od leta 2005 z namenom raziskovanja, dokumentiranja, arhiviranja in predstavljanja video in novomedijske umetnosti. V sodelovanju s partnerskim arhivom Ursula Blickle Video Archiv in s podporo Skice se je arhiv prvič predstavil dunajskemu občinstvu. Tokrat sodeluje tudi Zvonka T Simčič: Broken h-h-h…egg, 2000, 1’.

Branje drevesom 2017

internet3_1

Svetovni dan Zemlje. Literarno-umetniški izlet. Kdaj, kje … tukaj