Nevestina harfa // BRIDE’S HARP

kombinacija3

[lang_si]

Avtorji: Bogdana Herman, Zvonka Simčič, Borut Savski, Franc Cegnar, Miha Tomšič

Nevestina harfa je interaktivna intermedjialna audiovizualna instalacija/performans (umestitev – postavitev), ki jo skupina avtorjev, poimenovali smo se Uzvočevalci, v svojih projektih razvijamo od leta 2009. Naše raziskovanje temelji na skupnem in hkratnem ustvarjanju večih umetnikov, ki so v občutljivih interaktivnih medsebojnih razmerjih in hkrati z okoljem/kontekstom in obiskovalci.

Ime projekta smo izbrali po Stupičevih »Nevestah.« Tako kot je Stupica subtilno postavil figuro v prostor slike, jo mi postavljamo v subtilni interaktivni prostor razpet med pokrajino, gledalcem in umetnikom. Figura spregovori in se navidezno sprehaja po medprostorih, prepojena z vizualno zvočno podobo, čeravno je njena fizična prisotnost fiksirana v jedro / center postavitve performansa.

Do sedaj smo jo izvedli v  in ob cerkvi Sv. Marjete v vasi Žlebe pri Medvodah, v parku Lipnik na Ljubljanskem gradu, na Dobravi ob Zbiljskem jezeru ter v kapeli Sv.Jurija na Ljubljanskem gradu.

1349777249_IMG_1220

cerkev Sv. Marjete v Žlebeh

video / kapela Sv. Jurija na Ljubljanskem gradu

[lang_en]Bride’s Harp is an interactive audiovisual installation / performance. Gabrijel Stupica’s painting “The Bride” was the inspiration for the project’s title: Bride’s Harp. Just as Stupica gently suspends the figure in the space , the autors place in the subtle interactive space, which exists between the environment, the viewers and the artists. Artists are Zvonka T Simcic, Bogdana Herman, Borut Savski, Miha Tomsic, Franc Cegnar and Silvana Paletti.

1349777249_IMG_1220

 video