V sonce ovita, v zvokih skrita – sončna energija v ljudski glasbi

Koncert Ansambla Uluru

Ozvočenje koncerta Ansambla Uluru bo omogočila električna energija, pridobljena preko fotovoltaičnih celic, ki jih bo prispeval Slovenski E-forum.

Metelkova Mesto, Trg brez zgodovinskega spomina Petek, 27. junija 2008 ob 17. uri

Produkcija: Zavod CCC / Zavod za multimedijsko umetnost in projekte družbenega raziskovanja Koprodukcija: Slovenski e-forum, Društvo za energetsko ekonomiko in ekologijo ter KUD Mreža Projekt sta omogočili Mestna občina Ljubljana in občina Medvode.

Koncert odpira novo poglavje v delovanju Zavoda CCC, v katerem se bodo umetniške izrazne forme navezovale na praktične vidike okolju prijazne energije.

Ansambel Uluru si je s svojim delovanjem pridobil reputacijo glasbene skupine, ki gradi most od izročila tradicionalne ljudske pesmi do sodobne urbane publike. S pričujočim projektom bo ansambel nadaljeval združevanje tradicije in sodobnosti in to na popolnoma nov način. V sodelovanju z društvom Slovenski E-forum, ki bo tehnološko podprlo projekt, bomo meščanom in meščankam Ljubljane demonstrirali preigravanje ljudske glasbe, ki bo ozvočena s pomočjo sončne energije.

Naša želja je, da bi projekt sinergičnega povezovanja sončne energije ter glasbe prerastel v manjši festival, h kateremu bomo privabljali ekološko ozaveščene ustvarjalce sodobne glasbe in vizualne umetnosti. Želimo prispevati k ideji, da bi mesto Ljubljana gradilo na imidžu zelenega mesta tudi s svojo ponudbo kulture.