Zavod CCC, Zavod za medijsko umetnost in projekte družbenega raziskovanja

Novice

NEWS

Hiša na hribu 2020 - V naročju

Objavljeno: 20. Avg 2020


V petek, 28. avgusta 2020, ob 20. uri, bomo na sv. Marjeti nad Žlebami otvorili Hišo na hribu 2020 – osrednjo razstavo projekta V naročju kulturne in naravne dediščine. Koncertirali bosta vokalni skupini BeeJazzy in Za srce mo.


FB: https://www.facebook.com/events/332723697862818/

Sodelujoči:


Zvonka T Simčič
Franc Cegnar
Mojca Sfiligoj
Aljaž Celarc
Andrea Coyotzi Borja
Eva Pavlič – Seifert
Lada Cerar
Mojca Senegačnik
Metka Zupanič
Vesna Bukovec


Razstava bo odprta vsak dan od 28. avgusta do 20. septembra, od 15. do 20. ure.


Razstava poteka na treh lokacijah sredi Polhograjskega hribovja:
Žlebe – Sv. Marjeta
Belo – domačija Pr’ Lenart
Topol – Sv. Katarina
ter v Trzinu – poslovni prostori BB BIO.Si *


Celoten program:
→ 28. 8. ob 20.00 – otvoritev razstave – koncert: BeJazzy, Za srce mo, Sv. Marjeta
→ 31. 8. od 10.00 do 16.00 – delavnica vizualnega ustvarjanja za otroke, domačija Pr’ Lenart
→ 5. 9. od 10.00 do 16.00 – delavnica vizualnega ustvarjanja za otroke, Sv. Marjeta
→ 26. 9. ob 15.00 – delavnica Umetnost in osebnostna rast – Kako vstopati v umetniško delo
→ 2. 10. ob 18.00 – otvoritev stalne razstave del s Hiše na hribu, domačija Pr´ Lenart
→ vsak dan od 19.00 do 20.00 – performans Kraljica Miru = Corona Queen
→ vsak dan potujoča razstava Potovke, Sv. Marjeta, domačija Pr’ Lenart, Sv. Katarina


Zavod CCC je skupaj s partnerji (Javni zavod Sotočje Medvode, BB BIO.Si in domačijo Pr’ Lenart) s projektom V naročju kulturne in naravne dediščine uspešno kandidiral na razpisu LAS za mesto in vas, ki ga s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja sofinancira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


Hiša na hribu 2020 je tako le majhen del projekta V naročju kulturne in naravne dediščine. Hišo na hribu tokrat izvajamo že šesto leto. Naše vodilo je sodobno umetnost raztegniti v čas in prostor, ki je poleg kulturne dediščine tudi del naravnih lepot v okolici Ljubljane.
Razstava je zasnovana tako, da se dela umetnikov med seboj prepletajo in dopolnjujejo ali pa so postavljena povsem samostojno. Postavitev smo zasnovali dvoletno. Na letošnji razstavi bomo predstavili/razstavili dela posameznih umetnikov in vzorec/model v prihodnjem letu načrtovane gradnje skupnostnega umetniškega dela : mize, kar bo povezovalo umetnike z ljudmi naše vasi, naše občine, Ljubljanske pokrajine in tudi Slovenije, Evrope, naše Zemlje, da bomo segli do Tistega, kar je nad vsemi nami vsem Istega.


Beseda MIZA je sestavljena iz dveh delov: iz zloga MI, ki pomeni nas – množico ljudi, in zloga ZA, ki pomeni, da smo skupaj za nečim; pa tudi da smo za nekaj; da smo za stvar. Torej je izraz MIZA simbol, ki označuje predmet/objekt, za katerim se zbirajo najrazličnejše skupine in večje ali manjše skupnosti. V našem primeru smo se umetniki podali na skupno ustvarjanje z zavedanjem, da je pot lahko tudi tvegana, kajti zavedamo se, da živimo v času, ko se kakršnakoli partnerstva zelo hitro razhajajo, saj čas ni naklonjen poglabljanju, temveč vsiljuje podivjane efekte in hitrost, ki razgrajuje in ne povezuje. MI pa smo ZA udejanjanje sočutnega sožitja občutljivih posameznikov.


Kontakt: Zvonka Simčič, 041 214 097; Franc Cegnar, 031 241 773


* Podjetje BB BIO.SI je specializirano za distribucijo izbranih kozmetičnih izdelkov. Njihovo poslanstvo je predajati naravno dediščino skozi kozmetiko. Na slovenskem trgu zastopajo in distribuirajo svetovno priznane blagovne znamke naravne kozmetike, vključno s skupino Weleda, pionirjem na tem področju, ki jo je ustanovil filozof in naravoslovec Rudolf Stainer.