Zavod CCC, Zavod za medijsko umetnost in projekte družbenega raziskovanja

Novice

NEWS

Hiša na hribu na kulturnem bazarju 2022

Objavljeno: 31. Mar 2022


Zavod CCC je dobil lepo priložnost, da v okviru Kulturnega bazarja 2022 v Cankarjevem domu v Ljubljani predstavi projekt HIŠA NA HRIBU kot primer dobre prakse povezovanja sodobne umetnosti s tradicijo v podeželskem okolju.


Kulturni bazar 2022 se je letos v Cankarjevem domu odvijal v četrtek, 31. 3. 2022, kjer je s promocijo ves dan sodelovala tudi Hiša na hribu, med 14. in 16. uro pa smo se predstavili tudi v okviru predstavitev medresorskega sklopa Kultura in blagostanje na podeželju.


"Kaj se zgodi, če kapljo črnila kanemo v kozarec vode? Vsa tekočina se obarva, preprosto ni več taka kot prej. Kaj se zgodi s skupnostjo na podeželju, če vanjo kanemo »kapljico kulture«? Kaj se iz takšnega stika rodi? Poiskali smo nekaj zanimivih in inovativnih spojev med profesionalno umetnostjo, podeželsko skupnostjo in okoljem. Na osrednjem dogodku medresorskega sklopa Kultura in blagostanje na podeželju se bomo osredotočili na dobre prakse povezovanja kulture in umetnosti s kakovostjo bivanja in blagostanjem v ruralnih okoljih, na kulturo in umetnost kot povezovalna elementa skupnosti," so zapisali organizatorji dogodka.

Hiša na hribu na kulturnem bazarju 2022