Naša vokalno glasbena skupina ZA SRCE MO pred Škucem

Na novo formirana glasbena skupina ZA SRCE MO, (Zvonka T Simčič, Katarina Kovač, Valentina Praprotnik, Mateja Mavri, Nataša Smrdelj, Zvonka Krebelj, Maruša Jenič in Blaž Grm) se bo prvič predstavila občinstvu // DOBIMO SE PRED ŠKUCEM // 26.7.2017 ob 20:30

Njihovo izhodišče vokaliziranega  performansa se naslanja na ljudsko izročilo Rezije.

ples

Na večeru Dobimo se pred Škucem se nam bo pridružila gostja iz Rezije Luigia Negri. Ponosne smo na to, da lahko predstavljamo živo šamansko prisotnost Rezije.

 

preberi več »
 

RADICAL CONTEMPORANEITY

 

Marina Gržinić in Aina Šmid se v Celovcu predstavljata z 35 letnim ustvarjanjem na področju videa z razstavo RADICAL CONTEMPORANEITY, Marina Gržinić and Aina Šmid: 35 years of work revisited (1982-2017). Kar nekaj zadnjih videov je nastalo pod okriljem produkcije Zavoda CCC.

 

 
 

S postajo DIVA na Dunaju

 

Postaja DIVA je spletni in fizični arhiv video in novomedijske umetnosti, ki ga SCCA– Ljubljana razvija od leta 2005 z namenom raziskovanja, dokumentiranja, arhiviranja in predstavljanja video in novomedijske umetnosti. V sodelovanju s partnerskim arhivom Ursula Blickle Video Archiv in s podporo Skice se je arhiv prvič predstavil dunajskemu občinstvu. Tokrat sodeluje tudi Zvonka T Simčič: Broken h-h-h…egg, 2000, 1’.

 
 

Branje drevesom 2017

 

internet3_1

Svetovni dan Zemlje. Literarno-umetniški izlet. Kdaj, kje … tukaj

 
 

Foto trio: Mostovi po občini Medvode

 

Razstava je v Kavarni Sotočje v Medvodah.

INTERNET

 
 

Videofestival Narave 14

 

Z videom Tiha moč sodelujemo na Videofestivalu Narave 14 v Bežigrajski galeriji 2. Več o dogajanju tukaj

IMG_1823 foto: Marina Mihelič Satler

 
 

Hiša na hribu 2017

 

S polnim zagonom pripravljamo tretjo izdajo projekta Hiša na hribu. Projekt se bo odvijal v drugi polovici avgusta in v prvi polovici septembra. Sodelujoči: umetnice Zvonka T Simčič, Andreja Eržen, Metka Krašovec, Anja Medved, Skupina Oloop, Vida Kejžat, Tina Dobrajc in Joni Zakonjšek, snovatelj in režiser Franc Cegnar, kustosinja Petja Grafenauer ter strokovna sodelavka in kuratorica Mojca Sfiligoj.

KJ_L79432

Fotografija: V projektu hiša na hribu bomo letos gostili skupino Oloop. Fotografija je iz njihovega projekta Povezave.

 
 

Spomin/ video

 

 

Image1

Spomin je avtobiografsko delo, ki se v časovnem kroženju vrača v otroštvo. K izvoru. Tolikokrat po istih sledeh zaokroži na isto mesto, da tam znova najde vir svetlobe. Je to tisto, kar nas zaznamuje? In iz katerih globin prihaja? Je res samo spomin iz otroštva? Ali pa nekaj še veliko globljega?

 
 

Silvana Paletti / Moja Rezija / video

 

foto

Moja Rezija / Silavana Paletti  je video delo, ki preko pete poezije Silvane Paletti in aktivacijo črno belih fotografij vstopa v svet Rezije. Silvana Paletti je pesnica, pisateljica in pevka z vasi Ravance v dolini  Rezije. Že dolgo raziskuje rezijansko ljudsko izročilo. Je dobitnica nagrade Mira/2016. Njene pesmi so bile objavljene v antologijah in revijah, prestavljene pa so bile tudi v knjižno slovenščino oziroma prevedene v italijanščino, furlanščino, nemščino, angleščino in češčino. Zadnja leta svoje pesmi tudi poje. Te lahko slišimo na ploščku z naslovom Mali Rug, ki je izšla leta 2014 pri Založbi Klopotec.

video povezava

 
 

Poezija / video

 

Image2

Video je približevanja – med snemalko/kamero in pevko, pesnico – tenkočutna video dotikanja. Razpiranja/iskanja mehkih mest v svetu pesnice in vse to prežeto z vsakdanjostjo – navadnostjo – običaj/nostjo.

preberi več »