Utrinki / Hiša na hribu 2017

Poletje je mimo. Občutki ostajajo. So motivator za zimsko snovanje Hiše na hribu 2018.

pravljica41 TINA_PORTRET5andreja2 otvoritev6

pletenje2 metka4

read more »
 

“Kombinatke” na Auroville Film Festivalu

 

internet21

Dokumentarni film Kombinat bo v mesecu decembru letos predstavljen na Auroville Film Festivalu v Indiji.

Dokumentarni film pripoveduje o Ženskem pevskem zboru Kombinat in o njegovi družbeni vlogi. Skozi razmišljanja znanstvenic, sopotnic in članic zbora raziskuje, ali nas sporočilo pesmi upora lahko nagovori še danes in pripomore k boju za boljši jutri, večjo človečnost, enakopravnost, dostojanstvo, pravice in svobodo.

Avtorice:  Zvonka T. Simčič,Valeria Wolf Gang in Urša Bonelli Potokar

 
 

kino na prostem / OČA režiserja Vlada Škafarja

 

Še predno se bo Hiša na hribu uradno odprla bomo imeli 19.avgusta ob 20.30 uri  projekcijo filma Vlada Škafarja  OČA –  na lokaciji Pr’Lenart, Belo 1 pri Sv. Katarini.

Posebno doživetje je ustvariti kino pod zvezdami v objemu tišine narave, ko se film začenja pogovarjati z glasovi v okolici. Zato ni naključje, da smo za projekcijo izbrali  film režiserja Vlada Škafarja. Združujemo film, kulturno dediščino in tišino narave.

Več o režiserju in filmu tukaj.

 
 

vokalno glasbena skupina ZA SRCE MO pred Škucem

 

Na novo formirana glasbena skupina ZA SRCE MO, (Zvonka T Simčič, Katarina Kovač, Valentina Praprotnik, Mateja Mavri, Nataša Smrdelj, Zvonka Krebelj, Maruša Jenič in Blaž Grm) se bo prvič predstavila občinstvu // DOBIMO SE PRED ŠKUCEM // 26.7.2017 ob 20:30

Njihovo izhodišče vokaliziranega  performansa se naslanja na ljudsko izročilo Rezije.

ples

Na večeru Dobimo se pred Škucem se nam bo pridružila gostja iz Rezije Luigia Negri, mogoče pa tudi Silvana Paletti :). To pa je odvisno od njenega počutja. Ponosne smo na to, da lahko predstavljamo živo šamansko prisotnost Rezije.

 

 
 

RADICAL CONTEMPORANEITY

 

Marina Gržinić in Aina Šmid se v Celovcu predstavljata z 35 letnim ustvarjanjem na področju videa z razstavo RADICAL CONTEMPORANEITY, Marina Gržinić and Aina Šmid: 35 years of work revisited (1982-2017). Kar nekaj zadnjih videov je nastalo pod okriljem produkcije Zavoda CCC.

 

 
 

S postajo DIVA na Dunaju

 

Postaja DIVA je spletni in fizični arhiv video in novomedijske umetnosti, ki ga SCCA– Ljubljana razvija od leta 2005 z namenom raziskovanja, dokumentiranja, arhiviranja in predstavljanja video in novomedijske umetnosti. V sodelovanju s partnerskim arhivom Ursula Blickle Video Archiv in s podporo Skice se je arhiv prvič predstavil dunajskemu občinstvu. Tokrat sodeluje tudi Zvonka T Simčič: Broken h-h-h…egg, 2000, 1’.

 
 

Branje drevesom 2017

 

internet3_1

Svetovni dan Zemlje. Literarno-umetniški izlet. Kdaj, kje … tukaj

 
 

Foto trio: Mostovi po občini Medvode

 

Razstava je v Kavarni Sotočje v Medvodah.

INTERNET

 
 

Videofestival Narave 14

 

Z videom Tiha moč sodelujemo na Videofestivalu Narave 14 v Bežigrajski galeriji 2. Več o dogajanju tukaj

IMG_1823 foto: Marina Mihelič Satler

 
 

Hiša na hribu 2017

 

Letos bo razstava odprta od 25.avgusta do 10.septembra vsak dan od 15. do 20.ure.

Umetniki:
Joni Zakonjšek, Andreja Eržen, Metka Krašovec, skupina Oloop, Vida Kejžar, Tina Dobrajc, Gregor Rozman, Vlado Škafar ter snovateljica in vizualna umetnica Zvonka T Simčič, sosnovatelj in režiser Franc Cegnar ter kuratorica Petja Grafenauer in strokovna sodelavka in kuratorica Mojca Sfiligoj.

Poleg razstave pa še:
– 25.avgust ob 20.uri – OTVORITEV – Veselimo se nastopa vokalne skupine ZA SRCE MO. Prisluhnili bomo Mateji Mavri, Zvonki Krevelj, Valentini Praprotnik, Katarini Kovač, Nataši Smerdelj, Zvonki Simčič in Blažu Grmu.
– 1.september ob 20.uri – MAMA – projekcija filma Vlada Škafarja
– 2.september ob 16.uri – KRALJICA ZMAJEV – ustvarjanje pravljice za velike in male
– 7.september ob 17.uri – PESEM ZA HAFISA III – javna predstavitev slike Joni Zakonjšek v vili Dunja, Žlebe 13f

Kot je pokazala zgodovina, se splača potrudit z minimalnim vzponom na hrib. Tam nas pričaka marsikaj – tudi letos bo tako :).

KJ_L79432

Fotografija: V projektu hiša na hribu bomo letos gostili skupino Oloop. Fotografija je iz njihovega projekta Povezave.